Eerste ecoduct over Brusselse ring ontsnippert het Zoniënwoud
online bekijken
Bos Plus
Bosrevue 70
Eerste ecoduct over Brusselse ring ontsnippert het Zoniënwoud

Van juli 2013 tot juni 2018 maakte het project Life+ OZON werk van de ecologische ontsnippering van het Zoniënwoud. Met steun van het Europese structuurfonds Life werden een ecoduct, een boombrug, drie faunabuizen en 25 kilometer ecoraster gebouwd over, langs en onder de R0 (Ring rond Brussel) en E411. In Bosrevue 49 verscheen reeds een artikel over de geplande ingrepen. Met dit artikel willen we ook de realisatie van deze ingrepen weergeven.

Lees verder
Bosactua | Een nieuwe versie van de “Fichier écologique des essences”

Recent lanceerde een partnerschap van verschillende Waalse organisaties een nieuwe online versie van de Fichier écologique des essences. De tool is weliswaar ontworpen voor Wallonië maar kan ook toegepast worden in Vlaanderen. Alle courant voorkomende boomsoorten (inheems en uitheems) zijn opgenomen. Struiksoorten zijn niet opgenomen. Met deze nieuwe versie kan je op verschillende manieren online een boomsoortenkeuze maken.

Lees verder
7 oktober- Bezoek bosreservaten Lanklaarderbos en Dilserbos

De bosreservaten in Vlaanderen bedekken meer dan 3000 hectare. Als je interesse hebt in spontane dynamieken dan zijn ze deze grotendeels onbeheerde bossen de place to be! Uiteraard leveren deze ...

Lees verder
Online bekijken   |   Uitschrijven