Aankondiging Pro Silva excursie en Bospraatje ecofeminisme
online bekijken
Bos Plus
Bosrevue aankondiging
Pro Silva excursie universiteitsbos KULeuven- 28 april 2022

Vlaanderen kent een geschiedenis van monotone dennenbossen. Velen daarvan zijn in omvorming. Maar hoe doe je dat volgens de Pro Silva principes?

Op 28 april 2022 trekken we daarom naar het Universiteitsbos van de KULeuven in de Kempen om te kijken hoe ze het daar doen. Bart Muys (professor en afdelingshoofd van het labo Bos, Natuur en Landschap van de KULeuven) en Eric Van Beek (technicus aan hetzelfde labo) staan in voor de begeleiding.

We starten in de voormiddag met het overlopen van de traditionele methodes. Na onze lunch gaan we verder met innovatieve methodes. Doorheen de excursie is er natuurlijk steeds ruimte voor discussie.

Meer weten
BOSPRAATJE: Een pleidooi voor ecofeminisme: woensdag 20/04 - 20u

BOS+ organiseert 20/04 een bospraatje over ecofemisme in Oostende. Debbie Eraly, landen- en programmavertegenwoordiger voor BOS+ in Ecuador gaat in gesprek met Philsan Osman, medeauteur van het boek 'Voor wie willen we zorgen? Ecofeminisme als inspiratiebron.' Live bijwonen kan in koffiehuis Marcelline maar wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven is verplicht. Digitaal volgen kan ook via livestream.

Meer weten en inschrijven
Online bekijken   |   Uitschrijven