Van Eikel tot Eik
online bekijken
Bos Plus
Bosrevue 79
Van Eikel tot Eik

Voor deze zomereditie van de Bosrevue klopten we aan bij Forêt.Nature. Dit Bosrevue-artikel is een vertaling van “« Du gland au chêne », une réintroduction par semis avec le concours des élèves des écoles maternelles”, verschenen in Forêt.Nature 148 [1].

Lees verder
Inverde | De Meervoudige Stukteller

In jong bos moet er regelmatig geteld worden om het werkvolume goed te kunnen inschatten: aantal toekomstbomen te snoeien, aantal concurrenten te vellen of te ringen, slaagpercentage van een aanplanting, noem maar op. Een handtellertje brengt je dan al een aardig stuk op weg, maar als je meer dan één telling tegelijk wil bijhouden, heb je een meervoudige stukteller nodig.

Lees verder
13 oktober - Bezoek aan bosreservaat Bellebargiebos in Kaprijke - Waarschoot

De bosreservaten in Vlaanderen bedekken meer dan 3000 hectare. Als je interesse hebt in spontane dynamieken in bossen dan zijn ze deze grotendeels onbeheerde bossen de place to be! Uiteraard ...

Lees verder

Pro Silva excursie Noord-Frankrijk (Grand Est)

Pro Silva Wallonië organiseert een driedaagse excursie (19 - 21 september) naar het forêt communale et domaniale d’Auberive (Haute-Marne) en een privaat bos dichtbij Bar-le-Duc . Omvorming naar ongelijkjarig hooghout, bosreservaten, stormschade... Het komt allemaal aan bod. Kortom, een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in natuurgetrouw bosbeheer. Inschrijven moet voor 4 september.

Lees verder
Online bekijken   |   Uitschrijven