De Revue gepasseerd | Wat bomen ons vertellen. Een geschiedenis van de wereld in jaarringen

De Revue gepasseerd | Wat bomen ons vertellen. Een geschiedenis van de wereld in jaarringen

16 juni 2020 om 13:58 door Sander Van Daele

watbomenonsvertellen.jpg

In dit meeslepende boek neemt topwetenschapper Valerie Trouet je mee op een reis rond de aarde, van haar lab in Arizona tot afgelegen dorpen in Afrika en radioactieve bossen in Rusland.

Aan de hand van verrassende verhalen – zoals hoe zonnevlekken piraten beïnvloeden, het geheim achter het imperium van Dzjengis Khan, het verband tussen de Egyptische farao’s en vulkanen, ja zelfs de rol van olijven in de val van het Romeinse Rijk – laat ze zien hoe de studie van bomen ons ontzettend veel kan leren over de mens, zijn geschiedenis en zijn toekomst.

Uitgeverij Lannoo is zo vriendelijk om de Bosrevue-lezer het boek aan te bieden met een korting. Met de code bomenbosplus kan je het boek in de webshop van Lannoo bestellen en geniet je van 10% korting. Deze actie loopt tot 31 augustus 2020.

Valerie Trouet bestudeert al meer dan 20 jaar de klimaatverandering aan de hand van jaarringen van bomen. Ze is verbonden aan de Laboratory of Tree Research van de University of Arizona (VS) en publiceerde eerder onder meer in Nature en Science.

Praktisch

  • Auteur: Valerie Trouet
  • Een uitgave van Lannoo
  • De prijs bedraagt 22,99 EUR

Gelieve als volgt citeren: Sander Van Daele (2020) De Revue gepasseerd | Wat bomen ons vertellen. Een geschiedenis van de wereld in jaarringen. Bosrevue 86d, 1-2.

ISSN 2565-6953 – Bosrevue 86d

Bekijk PDF

Labels: