Pro Silva Nederland: Werken aan weerbare bossen

Pro Silva Nederland: Werken aan weerbare bossen

30 april 2019 om 14:10 door Martijn Boosten

csm_PSLogo_Color_Nederland_d3fa01a26d.png

Ons klimaat verandert. Het bos krijgt te maken met extremere neerslag buiten het groeiseizoen en grotere droogte in de zomer. Ook is de verwachting dat als gevolg van klimaatverandering het risico op stormschade en bosbrand toeneemt. Daarnaast kunnen er door de warmere zomers en zachtere winters meer of nieuwe ziekten en plagen de kop op steken. Het is daarom belangrijk om te werken aan weerbare bossen die met de gevolgen van klimaatverandering kunnen omgaan. Weerbare bossen zijn essentieel om te zorgen dat belangrijke bosfuncties, zoals houtproductie, natuurwaarde, belevingswaarde en CO2-opname, in de toekomst behouden blijven.

Tijdens de Pro Silva voorjaarsexcursie in de bossen van Staatsbosbeheer in Groesbeek willen we in het veld bekijken wat dit praktisch betekent voor de bosbeheerder. Hoe beoordeel je de weerbaarheid van een bos? Welke maatregelen kun je nemen om de weerbaarheid te vergroten en welke ingrepen moet je vooral achterwege laten? Hoe draagt Pro Silva beheer bij aan het creëren van weerbare bossen?
De Pro Silva excursie vindt plaats op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 mei.
Deelname kost 25 euro voor leden van de KNBV, 15 euro voor studentleden en 35 euro voor niet-leden. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch en dienen op de excursiedag zelf contant te worden afgerekend.
De Pro Silva excursies starten om 9.00 uur en eindigen rond 16.30 uur.
Aanmelden kan bij: Martijn Boosten, secretaris Pro Silva (prosilva@knbv.nl, tel. 0317-466562)
Vergeet bij de aanmelding niet te vermelden of u een vegetarische lunch wilt!

Labels: