De Revue gepasseerd | de Meetjeslandse Bossen

De Revue gepasseerd | de Meetjeslandse Bossen

5 februari 2018 om 14:13 door Sander Van Daele

cover.jpg

Het Leen in Eeklo en het Drongengoed in Knesselare en Maldegem zijn bij velen gekend. Het zijn twee grote boscomplexen in het Meetjesland, het Noordwestelijke deel van de provincie Oost-Vlaanderen. Andere bossen in deze regio zijn veel minder gekend. Toegegeven, zoals op zoveel plaatsen in Vlaanderen moet je ook al redelijk inzoomen op kaarten om bossen te zien. In het boek geven de auteurs een mooi overzicht van enkele andere bospareltjes in het Meetjesland. 

Want wie wist dat Arcelor Mittal, de staalreus uit de Gentse Zeehaven, maar liefst 200 hectare bos bezit waar trouwens nog waardevolle natuur voorkomt ook. Of wat te denken van 20 hectare spontaan opgeschoten wilgenbos in Nevele: In de jaren 80 van vorige eeuw werd hier grond uit het Schipdonkkanaal opgespoten. Bijna veertig jaar later beginnen de wilgen af te sterven en vinden tal van andere soorten spontaan hun weg: natuur in volle actie!

In het boek vind je van alle aanwezige bossen beknopte info. Dit wordt doorspekt met informatie over de voorkomende dieren en planten. Wat het boek ook zeker de moeite maakt zijn de foto's. Fotograaf Ludo Goossens leverde prachtfoto's af voor het boek. Dit maakt de Meetjeslandse Bossen tot een zeer aangenaam kijk- en leesboek.

Samenstellers: Jacques Cleppe en Marc Schoonackers (auteurs), Ludo Goosens (foto's) en Steven De Dapper (vormgeving)

ISBN      9789082280326

Publicatiedatum november 2017

ISSN 2565-6953 – Bosrevue 67b

Bekijk pdf

 

Labels: