10 bosgeboden

10 bosgeboden

28 augustus 2014 om 16:07 door Sanne Huysmans, Kim Claes

49-3.PNG
De laatste twee jaar heeft BOS+ samen met FedOS, de Federatie voor Onafhankelijke Senioren, een intensief participatief proces doorlopen met bijna 500 Vlaamse 50+ers. We leerden wat voor hen het belang van bos is in hun dagelijks leven, vroeger en nu. Dit traject kadert binnen het educatief project ‘Wat diepe wortels vertellen aan jonge knoppen’. Dit intergenerationeel project wil op een vernieuwende manier het Noord-Zuid verhaal brengen. De centrale doelstelling van het project is sensibiliseren rond een respectvollere en solidaire houding tegenover bos en natuur. Op verschillende manieren worden ervaringen uitgewisseld en zal de wisselwerking tussen Noord en Zuid en tussen jong en oud gestimuleerd worden. Het participatief proces dient als rijke basis voor het project en mondde uit in de 10 Bosgeboden, 10 prioriteiten voor de Vlaamse senioren met betrekking tot Vlaamse en tropische bossen.

Labels: