Bosverjonging: voorbereiding en behandeling Enkele bespiegelingen in het jonge bos

Bosverjonging: voorbereiding en behandeling Enkele bespiegelingen in het jonge bos

1 september 2007 om 16:10 door Frederik Vaes

21-3.PNG
In Bosrevue 20 lazen we wat de verwachtingen en risico’s zijn  bij de afweging tussen aanplanten of spontane verjonging, en dit voor verschillende beheerdoelstellingen: gesloten bos, productie van kwaliteitshout of natuurontwikkeling. Maar wanneer is het geschikte moment om over te gaan tot verjonging? En vanuit welke overwegingen maakt de beheerder de keuze om te verjongen? We maken in dit artikel kennis met het begrip ‘selectieve verjonging’ en worden beknopt ingewijd in de behandeling van jong bos. Een aantal praktijkvoorbeelden geven ons hierbij een beter inzicht.

Labels: